Újabb állomásához érkezik a 2025. január 15-én 16:00-20:00 között megrendezésre kerülő interaktív irodalmi és gasztronómiai program.
Főzzetek együtt Fodor Mihály séffel, aki megmutatja, hogyan kápráztathatjátok el ti is a családotokat egy főúri vacsorával. Galgóczi László mestercukrász pedig különleges desszertekre invitál. Miközben együtt főzhettek velük, Bauer Barbara ismert írónő az irodalmat kínálja terítékre, elénk tárva a főúri élet mindennapjait és kulisszatitkait a leggazdagabb árva, Wenckheim Krisztina otthonából.
A nemzetközi díjakkal elismert, világbajnoki ezüstérmes szakácsmester elárulja a vadételek készítésének titkait: mitől lesz porhanyós, milyen fűszereket kívánnak a vadak, mitől tökéletes a jó öntet, hogy készül a legjobb pástétom. Lehetőség nyílik bepillantást nyerni a legmodernebb gasztronómiai technológiákba, az alapanyagismereti információk mellett a tálaláshoz használt különleges dekortányérok, eszközök mesterfogásaiba is beavat. Galgóczi László mestercukrász a desszertek, édességek mennyei ízvilágával fogja elcsábítani a résztvevőket. Mindezt irodalommal fűszerezve egyenesen Bauer Barbara tollából.
A programsorozat 6 alkalma az Egy estély a kastélyban című kötet 12 fogása mentén halad.
A második alkalommal egy főétel, egy pástétom, és egy különleges asztaldísz kerül terítékre:
- őzgerinc Provanszi módra
- vadpástétom – fogoly és vadnyúl találkozása
- különleges asztaldísz
- A résztvevőknek biztosítjuk az eszközöket, a két fogáshoz szükséges alapanyagokat és a jó hangulatot, csupán egy kötényt szükséges magukkal hozniuk.
További időpontok:
2025. február 12.
2025. március 05.
2025. április 09.
2025. május 14.
A teljes felhívást és a további tájékoztatót a BMNE honlapján olvashatod el:
GASZTRO sorozat