2003. december 8- 14 között, azaz hétfőtől vasárnapig rendezi meg az Ifjúsági Ház a Fókuszban az élővilág című rendezvényét. A hétnapos programsorozat a környezettudatos gondolkodásmódra, környezetünk értékeire, óvására hívja fel a figyelmet.

A szervezők (Varga Gábor, Herczeg Tamás, Orvos Hajnal) idén is színes, érdekes programokkal, kiállításokkal várják a megye lakosait.

Az érdeklődők megtekinthetik a Békéscsabai Ásványgyűjtő Kör ásványkiállítását, kaktusz- és pozsgás kiállítást, csiga- és kagylókiállítást, Szőke Péter fotográfus gyönyörű madárfotóit, a Békéscsabai Méhész Egyesület és a Zöld Kosár Biobolt bemutatóját, valamint a nagyteremben a hüllőket, pókokat, halakat, teknősöket stb.

Hátborzongató, egyben lenyűgöző a ketrecekben, akváriumokban megbuvó kisállatok, akikre- mindenki megnyugtatása végett- gondosan ügyel gazdájuk.A hétvégi napokon a felsoroltak mellett az Ifiház udvarán agility kutyashow is várja a kutyabarátokat.

A kiállításokon kívül számtalan érdekes előadás várja a látogatókat, akik közül főleg az iskolák érdeklődnek intenzíven Dombiratostől Kétegyházán keresztül Mezőkovácsházáig.

Varga Tamás