December 6-án, ötödik alkalommal rendezte meg a 11. Számú Általános Iskola jótékonysági bálját a Tégla Közösségi Házban. Gyakran hallunk hasonló kezdeményezésekről, de ez egy kicsit más. Más, mivel a zenés- táncos mulatságot műsor előzi meg.

Ezt idén - Szloszjár Györgyné igazgatóasszony köszöntője után- az elsősök törpetánca, a hatodikosok a Macskák című musical zenéjére koreografált tánca, a több évfolyam tanulóiból felálló énekkar által énekelt "Zene az kell" című dal, aerobik bemutatók tették ünnepivé, valamint a tanári kar fellépése. Minden évben nagy várakozás előzi meg ezt a műsorszámot, mivel ilyenkor a pedagógusok a humoros, vidám oldalukról mutatkoznak be.

A tavalyi Hattyúk tava "balettelőadás" után komoly próbákkal készültek a "Bazi nagy pedagógus lagzira". /A szerk./ A történet már- már Sophoklesi drámák mélységét súrolta:

A család drabális méretű lánya, aki civilben az iskola gyér férfikarát erősíti technikatanárként, ?bekapta a legyet?. A kétségbeesett örömszülők úgy döntöttek, hogy férjhez adják szemük fényét. A filigrán vőt az iskola egyik magyartanárnője személyesítette meg, aki jól játszotta el félelmét a menyecskétől. Az ötletes rigmusokkal operáló vőfély leánykérése, a mátka lelkesedése, a násznép tánca- éneke, anyakönyvezető előtti harsány ill. vonakodó igen, a menyasszonytánc a közönség nevetését, jókedvét váltotta ki. Epilógusként a fátylát fellibbentő ara karjaiba kapta urát és megszöktette.

A bált az iskola tanulóinak keringője nyitotta. A hajnalig tartó mulatozáshoz a Melody zenekar és Araczki László énekes szolgáltatta a zenét, közben pedig a szülők, résztvevők ajándéktárgyaiból rendezett tombolasorsolás színesítette.

Közhelyként hat, de ez az esemény is megmutatta, hogy összefogással mennyi mindent el lehet érni. Eddig a gyerekek, szülők, tanárok közös munkájának belső sportpálya, a számítástechnika terem új bútorzata, az étkező fejlesztése lett a gyümölcse.  Az ötödik rendezvény bevételeit a gyerekközösségek jutalmazására, valamint a tárgyi környezet fejlesztésére fordítják.

Varga Tamás