Elvis, teljes nevén Elvis Aron Presley 1935. január 8-án született a Mississippi állambeli Tupeloban.

Pályája elején kamionsofőrként dolgozott, de már ekkor is próbálkozott énekléssel.

Első fontosabb esemény zenei pályáján az volt, amikor a Sun Records kiadó tulajdonosa Sam Phillips felfigyelt rá, és összehozta Scotty Moore gitárossal, és Bill Black bőgőssel, és elkészült a That’s All Right Mama című feldolgozás, melyet sorra követett a többi. Első felvételei inkább country and western stílusúak.

Presley népszerűsége a zeneipar minden addigi elképzelését felülmúlta.  A kezdeti, innovatív korszak után az énekes az eladások érdekében egyre inkább a pop világa felé hajlott, és ebben az időszakban kezdett kialakulni az őt övező személyi kultusz is. Elvis azonban nem érte be a zenei karrier okozta ismertséggel, sokkal jobban érdekelte a filmezés. Menedzsere, Parker ezredes szerződést kötött a Fox, a Paramount és a Metro-Goldwyn-Mayer stúdiókkal, s 1956 - ban mint filmszínész is bemutatkozhatott, első filmje a Gyöngéden szeress hatalmas sikert aratott. További filmjei: Börtönrock, King Creole, Kék Hawaii, Viva Las Vegas, Ünnep Acapulcóban.

1958-ben Elvis Presley-t besorozták, Németországban teljesített katonai szolgálatot, visszatérése után szinte csak a filmezéssel foglalkozott, évente akár három szerepet is elvállalt, és egyre silányabb alkotásokban bukkant fel. Az ebben az időszakban rögzített lemezei zeneileg a kezdeti felvételek nyomába sem értek. A hatvanas évek végére népszrűsége leszálló ágba került, visszatért az énekléshez. Egyre kevésbé hasonlít a régi Elvishez, egyre szétesettebb ember (válás, hajtás, drogfüggőség). Elhízik, komoly koncentrációs problémákkal küzd: elfelejti a szöveget, beszéde szétesik. Drogfüggősége teljesen tönkreteszi a szervezetét, lassan önmaga paródiájává válik.

1977 augusztus 16-án találták meg holttestét Memphisi álomvillájában. Szívroham végzett vele.

Halála után népszerűsége csak nőtt, nagyobb lett, mint életében bármikor, hiszen nem rontotta tovább saját személyiségét, megszabadult minden hibájától. 2002-ben újra a slágerlistára kerül, méghozzá a csúcson, Angliában.

Lulu