Felhívás!
Dátum: 2006. május 8, hétfő
Téma: NAPRAFORGÓKözösségi Kezdeményezések Szakmai Támogató Hálózata néven 2004 - ben szakmai program indult az ország minden megyéjében az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium támogatásával.

A hálózat kereteiben megvalósuló települési szintű közösségfejlesztési folyamatok célja:- a közösségi alapú strukturált, összetartó és szolidáris helyi társadalom megerősítése,

- a civil részvétel és kapacitás bővítése

- forrásszerzési technikák elsajátítása, valamint

- a folyamatban résztvevők közötti együttműködés, partnerség, regionalitás építése.

 

A program elsősorban azokat a településeket érinti, amelyek hátrányos helyzetűek, nincsenek működő közösségek, ahol szükség van a helyi szinten elindult cselekvési folyamatok bátorítására, szakmai segítésére.

Az elmúlt években, Békés megyében már alakult megyei közösségfejlesztő műhely a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének szakmai koordinálásával, amelyet ebben az évben szeretnénk új résztvevőkkel kibővíteni.

 

A program időtartama: 2006. április 01 – 2007. március 31.

 

A szakmai támogató hálózat konkrét segítséget nyújt azoknak, akik már tudják, hogy mit szeretnének elkezdeni a településen, de nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek hozzá. (lakosság aktivizálása, partnerségi kapcsolatok kiépítése, forrásszerzési lehetőségek).

A fentiek szellemiségében továbbra is várjuk olyan résztvevők jelentkezését, akik szívesen cselekednek a településük fejlődése érdekében, nyitottak a partnerségi kapcsolatokra, kreatívak, kezdeményezőek.

A résztvevők havonta egy alkalommal találkoznak, szakmai vezetők irányításával megbeszélik elképzeléseiket, tanácsokat, információkat adnak egymásnak a kezdeményezések megvalósítására, ellátogatnak egymás településére, megismernek már megvalósult pozitív település-közösségfejlesztő mintákat, előadásokat hallgatnak meg egy-egy témakörben ill. tanulmányozzák más megyék tapasztalatait  is a Dél-alföldi a régióban.

 

A közösségfejlesztő műhelyben való részvétel ingyenes, a résztvevők útiköltségét térítjük.

 

Bővebb információ, jelentkezés:

 

Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete, Kresák Anna

5600 Békéscsaba, Luther u. 6.

Telefon/fax: 66/442-122

E-mail: civil@bekes-mmk.hu

 

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1644