Nemzetközi sztárokkal erősít a SZIN
Dátum: 2006. május 6, szombat
Téma: Csemegéző - AjánlóMinden idők legváltozatosabb nemzetközi zenei felhozatalával várja látogatói augusztus 23-24-25-26-án a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza parti város Újszegedi Partfürdőjén a korábban bejelentett Adam Freeland és a Transglobal Underground mellett a house-dance vonalat erősíti Németországból Tom Novy és a spanyol Jerry Rospero. Szintén a SZIN vendége lesz a dark-electro-ebm szcéna meghatározó zenekara, a svéd Covenant.

Tom Novy 1970 március 10.-én született. Neve kishazánkban sem ismeretlen, hiszen 1995-ös „I House U” című első slágere óta, szinte szakadatlanul, minden harmadik hónapban előrukkolt valami újjal, amely az európai slágerlisták csúcsait döngette. Olyan megaslágerek fűződnek a nevéhez, mint a Superstar, Someday – Somehow, I Rock, Lovin U, Music Is Wonderful, Your Body.

 

Jerry Ropero karrierje úgy kilenc évvel ezelőtt kezdődött a belgiumi N.B.G. (Natural Born Grooves) –ban, akikkel olyan slágereket készítettek, mint a „Forerunner” és a „Groovebird”. Az igazi áttörés 5 évvel ezelőtt következett be, amikor is a németországi Hamburgban olyan művészekkel sikerült összetalálkoznia, mint a kitűnő vokalista Terri B., aki többek között a „2 Eivissa”-ban vagy a „Future Breeze”-ben is hallható, vagy DJ Maui-val. A „Get Down”-nal az Avantgarde számos listát meghódított, 5 héten át vezette, a holland listákat, Kanadában és Olaszországban a 7.helyezést ért el, Ausztráliában a top50-ben is megtalálható volt, sőt az amerikai Billboard Dance Chart-ján 12-dik lett.

 

Szintén fellép a SZIN-en a 90-es évek óta a dark-electro-ebm szcéna meghatározó zenekara, a svéd Covenant, a műfaj egyik legnépszerűbb csapata és a Depeche Mode klubok közönsége körében is kedvelt banda. Legutóbbi turnéjuk előzenekara az Andy Fletcher által menedzselt Client volt.

 

A SZIN-en természetesen a hazai zenei élet kiválóságai is szép számmal képviseltetik magukat. Vannak köztük olyanok is, akik már törzsfellépőnek számítanak a fesztiválon: így a Kispál és a Borz, a Quimby és az Anima Sound System, továbbá a Heaven Street Seven, az Emil RuleZ!, a Kiscsillag, a Hypercarma, a NEO, a Hooligan's, a Besodrom, a PASO, a Zagar és sokan mások…

 

Bővebb információ: www.szin.org


Kapcsolódó írásaink:

SZINpadra tehetségek!

 

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1641