'Magyar Kultúra Lovagja' cím adományozása
Dátum: 2002. július 25, csütörtök
Téma: Pályázat


A magyar államalapítás millenniuma alkalmából a kulturális örökség megőrzése, felkutatása, ápolása, népszerűsítése és fejlesztése érdekében, a huzamos időn át kifejtett önzetlen tevékenység elismerésére, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1998-ban Magyar Kultúra Lovagja címet alapított.

A pályázat célja: Az alapítvány a cím adományozáshoz történő csatlakozásra hívja a magyar kultúráért tevékenykedő mindazon társadalmi szervezeteket, alapítványokat és önkormányzatokat, amelyek tagjaik és támogatóik áldozatos munkáját az elismerés ezen formájával kívánják megköszönni.A pályázat követelményei és lebonyolításának rendje:

A címre jelölt lehet az alapító gondolatot és a pályázat célját huzamosabb időn át hitelesen megvalósító hazai és külföldi állampolgár, illetve "postumus" személy. Fiatalabb, de arra alkalmas személy a "Magyar Kultúra Apródja" címre jelölhető. A cím adományozásának szellemisége alapján célszerű, ha a szervezet a jelölt tudta nélkül hozza meg döntését. Egy szervezet egy jelöltet állíthat.

Címadományozás: Évente 36 cím adományozható. Az adományozásnál előnyt biztosítunk azon szervezeteknek, amelyek még nem állítottak jelöltet azon településeknek, ahol még nincs a címmel rendelkező személy, valamint a több szervezetet és a Magyar Kultúra Lovagja által támogatott személyeket ajánlóknak.

A pályázat formája: Kötetlen, adatlapot nem ad ki az alapítvány.

A pályázat tartalmazza: a pályázó szervezet nevét, címét, tevékenységi körét. A jelölt nevét, munkásságát, ezen belül külön részletezve "lovagias tevékenységét".

Jelölési határidő: 2002. november 15.

A döntés és értesítés: Az alapítvány kuratóriuma a Tanácsadó Testület és a Magyar Kultúra Lovagrendje Előkészítő Testülete javaslatára 2002. december 15-ig hozza meg a döntését, amelyről a jelölő szervezetnek írásos értesítést küld. Pozitív döntés esetén a jelölő szervezet a jelölést évzáró rendezvényén - "karácsonyi ajándékként" - adhatja át a jelöltnek, aki ezt követően dönt a cím elfogadásáról vagy elutasításáról.

A cím átvétele: A kitüntető cím átadása évente - kulturális rendezvény keretében - a Magyar Kultúra Napján Budapesten történik, amelyre a jelölő szervezet is meghívást kap.

Cím: Falvak Kultúrájáért Alapítvány, 1134 Budapest, Gidófalvy út 29.A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=147