A Kultúra Magyar Városa 2005
Dátum: 2005. július 19, kedd
Téma: PályázatA nemzeti kulturális örökség minisztere a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 7.§ (1) bekezdésének megfelelően szakmai címet adományoz.

A 3/1999. (II.24.) NKÖM rendelet 22/I. § (1) alapján a Kultúra Magyar Városa cím olyan városi helyi önkormányzat elismerése, mely a kulturális, művészeti életét kiemelkedően fejleszti, támogatja és kulturális értékeit példaértékűen mutatja be.A Kultúra Magyar Városa cím adományozásának célja a kultúra gazdasági, társadalmi és regionális jelentőségének elismertetése és megerősítése mind a városok döntéshozói, mind az állampolgárok felé. A cím eszmei értékű, a városok által eddig elért kulturális szint/teljesítmény értékelésére, valamint fenntartható fejlesztéseket elősegítő programok elismerésére szolgál.

A cím elnyerése pályázat útján, a nemzeti kulturális örökség minisztere által felkért bíráló bizottság előterjesztése/javaslata alapján/közreműködésével történik évente egy alkalommal 3 kategóriában, lakosságszámtól függően.

II. A pályázók köre

A cím elnyerésére pályázatot nyújthatnak be városok önkormányzatai, a pályázati kritériumoknak és a 2004. évi lakosságszám szerinti alábbi kategóriáknak megfelelően: a. 30 000 lakos feletti; b. 5000-30 000 lakosú; c. 5000 lakos alatti városok.

III. A kiválasztás szakmai, tartalmi követelményei

A. A pályázat a városok által eddig elért kulturális szintet értékeli az előző 5 év adatai alapján.

A cím megszerzésével járó előnyök: a cím elnyerését igazoló oklevél; a cím használata a marketingben, kommunikációban; a cím használata a városi önkormányzat intézményei és fesztiváljai által; a cím használata pályázatok benyújtásánál; a Kultúra Magyar Városa logójának/emblémájának használata.

A pályázat magyar nyelven, kizárólag e pályázathoz készített pályázati űrlappal együtt nyújtható be. A pályázati űrlap tartalmazza a beadandó dokumentumok formai követelményeit. A pályázati űrlap a NKÖM Ügyfélszolgálat Irodáján személyesen átvehető vagy a NKÖM honlapjáról (www.kultura.hu/nkom./nkom/tenders) letölthető. Továbbá letölthető a Megyei Jogú Városok Szövetsége honlapjáról (www.mjvsz.hu) is.

A pályázat kizárólag postai úton - tértivevényes küldeményként - adható be a következő címre: 1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22. Nemzeti Kulturális Alapprogram Igazgatósága Fejezeti Pályáztatási Csoport.

Kérjük, hogy a borítékra írja rá a pályázati felhívás címét: "Kultúra Magyar Városa 2005" cím

A pályázat benyújtásának határideje (postaátadás dátuma): 2005. szeptember 1.

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1419