Irodalmi pályázat 2005 (Legszentebb vallás a haza s emberiség)
Dátum: 2005. július 17, vasárnap
Téma: PályázatA Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a magyar irodalom művelői számára "Legszentebb vallás a haza s emberiség" címmel.

A pályázatot a szervezők a XIX. század fordulóján született magyar reformkorszak egyik legkiválóbb lírai költője, Vörösmarty Mihály halálának 150. évfordulója tiszteletére hirdetik meg. A Szózat költője - Arany és Petőfi kortársaként, s a szabadságharc ismert tábornoka, Perczel Mór nevelőjeként - a reformkor legfontosabb programjának a nemzeti felemelkedést tekintette. 

A pályázatnak tematikai, műfaji és stílusbeli megkötöttsége nincs, a meghirdetők azonban előnyben részesítik azokat a pályamunkákat, amelyek bemutatják Vörösmarty Mihály életét és korát, a honvédelem szerepét a magyar történelemben, a honvédelem jelentőségét, a katonai erényeket, erkölcsöt és az önkéntes haderőt.

A pályázatot kiírók tartalmi és terjedelmi megkötést nem tesznek.

A Honvédelmi Minisztérium a kiemelkedő irodalmi alkotásokat külön- és nívódíjakkal jutalmazza, amelyek odaítélésére a meghirdetők által felkért szakmai zsűri tesz javaslatot.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség 2006-ban a legjobb pályaművekből válogatást jelentet meg.

A pályázaton kizárólag eddig meg nem jelent alkotásokkal lehet részt venni. Az alkotásokat három példányban számítógépen vagy írógépen írt formában, jeligésen kérjük beadni. (A jeligéhez tartozó nevet és címet külön borítékban a HM Honvéd Kulturális és Szolgáltató Kht. címére kérjük megküldeni.)

A borítékra jól látható formában kérjük ráírni: "Legszentebb vallás a haza s emberiség"

A jelige beküldési címe: HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Közhasznú Társaság 1438 Budapest, Pf. 344.

A pályázatok beküldési címe: Magyar Írószövetség, 1062 Budapest, Bajza u. 18.

Beküldési határidő: 2005. augusztus 31.

A pályázatok ünnepélyes értékelésére és a díjak átadására 2005 októberében kerül sor a Stefánia-palotában.

A pályázattal kapcsolatban további információért a 273-4193 vagy a 273-4196 számon a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. munkatársaihoz lehet fordulni.

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1416