Vasárnap, 2021. Október 17.Hedvig napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1915
Ezen a napon született Arthur Miller

 
 

  Napraforgó: KÉPZÉSEK - tanulmányutak fiataloknak - VÁLOGATÁS A MOBILITÁS HÍRLEVELÉBŐL

Mobilitás Információs Szolgálat 1024 Budapest, Zivatar u. 1-3. Telefon: 1-438-1053, Honlap: www.mobilitas.hu

1.) Képzés ifjúsági civil szervezetek képviselői részére

Az Agora Kárpát-medencei Szolgáltató és Információs Irodahálózat Központi irodája képzést hirdet ifjúsági civil szervezetek képviselői részére 2003. évben megrendezendő képzéssorozatán való részvételre.

A képzéssorozat témája: projektmenedzsment és pályázatírás

.Képzés helyszíne Időpont

Budapest, Magyarország Május 23-25.

Seregélyes, Magyarország Szeptember 26-28.

 

A képzésre jelentkezők számára biztosítjuk szállás, étkezés, szakmai program költségeinek teljes, valamint az útiköltségek 80%-ának térítését.

 

A képzésen való részvételre jelentkezhetnek:

Olyan bejegyzett magyarországi ifjúsági civil szervezetek, amelyek legalább 3 éve folyamatos szakmai munkát végeznek. A szervezetnek alapvető infrastrukturális háttérrel (telefon, számítógép, e-mail), valamint egy külső szakmai szervezet/személy ajánlásával kell rendelkeznie. Az elbírálásnál előnyt jelent: a szervezet humánerőforrás utánpótlásra irányuló tevékenysége valamint a külföldi partnerekkel való, közös programokban megvalósult, dokumentumokkal alátámasztott együttműködés.

Résztvevők: A képzésre a szervezetek egy-egy olyan 20-30 év közötti tagját/alkalmazottját delegálják, aki ifjúsági/civil munka területén számottevő tapasztalattal rendelkezik, ismeri a helyi civil szférát, jó csapatjátékos, rugalmas, jó helyzetfelismerő készséggel rendelkezik és vállalja, hogy a képzéssorozat egészén részt vesz.

Világnyelvek ismerete, valamint korábbi pályázatírási tapasztalat előnyt jelent.

Jelentkezés és bővebb információ:

Központi Agora Iroda - Varga Zsuzsanna

1037 Budapest, Kunigunda útja 35., tel: 1/368-8860/103, E-mail: vargazse@mad.hu

 

 

2.) Fiatalok részvétele a helyi közéletben ? kapcsolatteremtő szeminárium Magyarországon

Téma:

- ifjúsági munka helyi szinten (megközelítések, módszerek, struktúrák)

- ifjúsági részvétel

- tapasztalatcsere

- kapcsolatok és jövőbeni együttműködések kialakítása.

Célcsoport: ifjúsági munkások, önkéntesként dolgozó ifjúsági munkások, ifjúsági vezetők, fiatalokkal foglalkozó szakemberek, korhatár:18-30 év

Munkanyelv: angol (társalgási szintű nyelvismeret szükséges)

Időpontok: 2003-06-27 - 2003-06-30

Képzés részletes megtekintése: www.mobilitas.hu

 

 

3.) Spanyol nyelvtanfolyam ifjúsági munkásoknak

A spanyol Ifjúsági Intézet (Instituto de la Juventud, INJUVE) 2003-ban is megszervezi külföldi ifjúsági civil szervezeti képviselőknek szóló, nyári intenzív haladó spanyol szaknyelvi tanfolyamát a Málaga közeli Mollinában, 2003. július 4-29. között.

Munkanyelv: spanyol

Időpontok: 2003-07-04 - 2003-07-29

Képzés részletes megtekintése: www.mobilitas.hu

 

4.) RÖVID TANULMÁNYUTAK KÜLFÖLDÖN 2003 II. félév ? 2004. I. félév

Az Ifjúság 2000-2006 Program nemzeti irodáinak hálózata évente kétszer (tavaszi és őszi ?szemeszter?) hirdet meg rövid tanulmányutakat az Ifjúság Programban tapasztalattal nem rendelkező, de abba bekapcsolódni kívánó - esetleg külföldi partnereket kereső - fiatalok, ifjúsági munkások, kortárs segítők, ifjúsági szakemberek, ifjúsági referensek számára. A rövid tanulmányutak célja, hogy a résztvevők nemzetközi közegben ismerkedhessenek a Programmal, találkozhassanak már megvalósult, vagy éppen folyó projektek résztvevőivel, adott témában megoszthassák tapasztalataikat az övékhez hasonló szakterületen dolgozó külföldi ?kollégáikkal?. Reményeink szerint a rövid tanulmányutak segítségével egyre többen megismerhetik az Ifjúság Program kínálta lehetőségeket, és a nemzetközi tapasztalatcsere hozzájárul a jövőbeli ifjúsági projektjeik minőségi fejlődéséhez is.

A pályázatok beérkezésének határideje 2003. május 9. (péntek) 16.00 óra.

Cím: Mobilitás Nemzetközi Igazgatóság 1145 Budapest Amerikai út 96.

A jelentkezni írógéppel vagy jól olvasható nyomtatott nagybetűkkel, a tanulmányút nyelvén és magyar nyelven kitöltött ?Egyéni programok - 2003? űrlapon lehet.

Az űrlap beszerezhető a Mobilitás Nemzetközi Igazgatóság titkárságán, a fenti címen (tel.: 1 460 1082, e-mail: nemzetkozi@mobilitas.hu), a Mobilitás Információs Szolgálat irodájában (1024 Budapest Zivatar u. 1-3., tel.: 1 438 1053, e-mail: eurodesk@mobilitas.hu ) vagy a Mobilitás regionális irodáiban.

Pályázati díj nincs. A jelentkezésekről 2003. június közepéig a Nemzetközi Programok Tanácsa és a rövid tanulmányutat szervező külföldi partnerek közösen döntenek. Magyarországról minden tanulmányúton 1 fő vehet részt.

A programokon való részvétel díja 1.000,- Ft / nap, a résztvevők útiköltségét, biztosítási-, külföldi szállás- és étkezési költségeit az Ifjúság 2000-2006 Program fedezi.

Munkanyelv: angol

Időpontok: 2003-06-01 - 2004-05-31

 

5.) Kezdő olasz nyelvtanfolyam ifjúsági munkásoknak Nápolyban

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és a Mobilitás pályázatot hirdet kezdő olasz nyelvi képzésen történő részvételre. A külföldi ifjúsági munkásoknak szóló nyelvtanfolyamot a nápolyi Centro Italiano és Campania Tartomány Oktatási és Kulturális Hivatala szervezi az Olasz Külügyminisztérium támogatásával.

Időpontok: 2003-09-07 - 2003-09-27

Képzés részletes megtekintése: www.mobilitas.hu

6.) Kezdő olasz nyelvtanfolyam ifjúsági munkásoknak Rómában

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és a Mobilitás pályázatot hirdet kezdő olasz nyelvi képzésen történő részvételre. A külföldi ifjúsági munkásoknak szóló nyelvtanfolyamot a La Ginestra rendezi az Olasz Külügyminisztérium támogatásával.

Időpontok: 2003-06-08 - 2003-06-28

Képzés részletes megtekintése: www.mobilitas.hu

 

 

7.) Pályázati felhívás német nyelvi szakmai továbbképzésen való részvételre

A Magyarország és Németország között évente aláírásra kerülő kétoldalú tárcaközi megállapodás keretében a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és a Mobilitás pályázatot hirdet a Kasselben megrendezésre kerülő német nyelvi szakmai továbbképzésen való részvételre.

A jelentkezés feltételei:

- középszintű német nyelvtudás,

- tapasztalat az ifjúsági munka terén,

- - aktív részvétel a hazai ifjúsági, szociális vagy önkéntes munkában.

Munkanyelv: német

Időpontok: 2003-08-30 - 2003-09-27

Képzés részletes megtekintése: www.mobilitas.hu

 

 

8.) Szakmai tanulmányút és szeminárium Németországban, az Együtt az erőszak és a rasszizmus ellen és az Együtt a jobboldali radikalizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus ellen című programsorozat keretében

A Magyarország és Németország között évente aláírásra kerülő kétoldalú tárcaközi megállapodás keretében a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és a Mobilitás pályázatot hirdet a Németországban megrendezésre kerülő szakmai tanulmányúton és szemináriumon való részvételre.

A tanulmányút és szeminárium témája a Német Szövetségi Család-, Idős-, Nőügyi és Ifjúsági Minisztérium ENTIMON ? Együtt az erőszak és a rasszizmus ellen című programja, amely a Szövetségi Minisztérium Fiatalok a toleranciáért és demokráciáért - Együtt a jobboldali radikalizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus ellen című programsorozatának része.

Célcsoport: A jelentkezés feltételei:

- tapasztalat az ifjúsági munka ezen területén,

- - aktív részvétel a hazai ifjúsági, szociális vagy önkéntes munkában.

Munkanyelv: német (tolmácsolással)

Képzés részletes megtekintése: www.mobilitas.hu

 
2003. május 7, szerda 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.