Kedd, 2021. Június 15.Jolán, Vid napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1962
1962-ben ezen a napon született Rost Andrea énekesnő

 
 

  Mozi - Színház: Filmajánló - ASTERIX ÉS OBELIX: A KLEOPÁTRA KÜLDETÉS

akció, vígjáték - 107 perc

Az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés - egyebek között a szellemes és csak olykor-olykor döccenő magyar szövegnek köszönhetően - szórakoztató mozi sok-sok kalanddal, pazar látvánnyal.A franciák köztudottan büszke népek, akik nem nyugszanak bele egykönnyen a hollywoodi mozik egyeduralmába: időről időre és több-kevesebb sikerrel ők is elkészítik a maguk szuperprodukcióit. Szuverenitás ide vagy oda, azért persze merítenek az óceán túlpartján dívó módiból: ha az amerikaiak sorra készítik az olyan élőszereplős filmeket, amelyek képregényen alapulnak, miért ne vihetnék ők is mozivászonra nemzeti képregénybüszkeségüket, az Asterix és Obelixet? 1999-ben elő is álltak az Astérix et Obélix contre Césarral (magyarul csak Asterix és Obelix), idén pedig az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetéssel jelentkeztek, amelynek grandiózusságát mi sem bizonyítja jobban, hogy ötvenmillió dollárból készült, 144 583 méter celluloidot használtak el hozzá összesen, 65 öltöztető dolgozott a 2000 statisztával, Franciaország mellett Máltán és Marokkóban forgattak, és csak a felkészülési fázis 28 hétig tartott. Az impozáns adatokat még hosszan sorolhatnánk (annyit azért megemlítünk még, hogy a film csak Franciaországban 74 millió dollárt hozott), ennél azonban fontosabb, hogy az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés még szellemesebb és szórakoztatóbb, mint az előző film volt. Nem lényegtelen tény ez sem, hogy a film magyarítása Romhányi, a rímhányó szellemében készült, és noha a szöveg olykor döccen, számtalan szellemes megoldást is hallhatunk.

És hogy mi a történet? A címből sejthető: itt valami egyiptomi kalandról van szó. Úgy bizony, időszámításunk előtt 52-ben járunk, Egyiptom római fennhatóság alatt, Kleopátra királynő (a gyönyörű Monica Bellucci alakítja) úgy dönt, hogy Caesarnak adja a szívét, azzal azonban tele van a saruja, hogy Ceaser folyton piszkálódik, ezért fogadást köt vele: ha az egyiptomiak három hónap alatt felépítenek egy gyönyörűséges palotát a sivatagban, Caesar elismeri, hogy nincs nagyszerűbb nép az egyiptominál. Kleopátra Skiccpauszt, a szépreményű avantgárd építészt bízza meg a munkával. Szegény, ha felsül, a királyi krokodilok gyomrában végzi, ezért ijedtségében Csodaturmix varázslóhoz, a Mágikus Főzet őrizőjéhez fordul segítségért, aki barátai, Asterix (Christian Clavier) és Obelix (Gérard Depardieu) társaságában fel is kerekedik Egyiptomba, ahol minden erejükre, leleményességükre, no és persze némi Mágikus Főzetre is szükség van, hogy a palota időre felépülhessen. A célig azonban csak sok-sok kalandon, poénon és intrikán keresztül jutunk, és mit mondjunk, nehezményeznénk is, ha ez nem így lenne!

 
2002. augusztus 25, vasárnap 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.