Péntek, 2021. Május 7.Gizella napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1983
Romhányi József író, költő halála

 
 

  Napraforgó: KULTURÁLIS TURIZMUS AZ ÉRTÉKEK MENTÉN

Békés megyében járt a CREST Forrásközpont küldöttsége

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete meghívására 2007. október 26-28 között megyénkbe érkezett a szatmárnémeti székhelyű CREST Forrásközpont küldöttsége. Az egyesület  a csoport érkezése előtt már hetekkel előre megtervezte a programot a vendégek fogadására,  a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum Kulturális Irodájával együttműködve.A 12 fős szatmári, bihari  küldöttség péntek délben érkezett Békésre, a Dübögő Étterembe. Ebéd után Benéné Szerető Hajnalka, a Békés Városi Kulturális Központ vezetője kísérte a csoportot a Diós Tanyára, ahol a résztvevők megismerkedtek a falusi turizmus lehetőségeivel,  kecskesajtot kóstoltak, majd  ellátogattak a Békési Pálinkafőzdébe. Városi sétájuk során megtekintették a kulturális  nevezetességeket, majd ezt követően a művelődési központban találkoztak a város polgármesterével, Izsó Gáborral és az intézmény vezetőivel, akikkel műhelybeszélgetés keretében  információt cseréltek a kulturális turizmus lehetőségeiről.

Szombaton Medgyesegyházára látogattak a résztvevők,  megtekintették Schéner Mihály festőművész kiállítását, majd tájékoztatót hallgattak meg  Farkas Gyula művelődési ház igazgatótól a település történetéről, a Dinnyefesztiválról.

Délután Mezőhegyesen folytatódott a program. Mitykó Zsolt, a helyi művelődési központ munkatársa kalauzolta a csoportot a Centrál Étterembe és az ahhoz tartozó épületegyüttesbe.

Ebéd után Hollós László, az általános művelődési központ igazgatóhelyettese, Krucsóné Gergely Erzsébet, a falusi turizmussal foglalkozó civilek képviselője, Sándor Gabriella, a Tourinform-Maroshát-Iroda  vezetője és Pap István Tibor, a Mezőhegyesi Ménes Kft. tenyésztési vezetője előadásait hallgathatták meg a résztvevők a város turizmusáról, intézményiről, nevezetességeiről.

Ezt követően a vendégek – a helyiekkel közösen - ellátogattak a Sovák-lovasfarmra, a Hotel Nónius-ba, és az Általános Művelődési Központba is.

A program Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában zárult, ahol István Anna, az intézmény vezetője adott tájékoztatást a csabai szlovákság hagyományairól, a város történetéről.

Vasárnap Köröstarcsára indult a küldöttség tagjai. Smiriné Kokauszki Erika, a művelődési ház vezetője mutatta be az intézményt, a települést, a látnivalókat, a helyi nevezetességeket. Ebéd után hazaindultak a résztvevők.

A Közösségfejlesztők Békés megyei Egyesülete és a CREST Forrásközpont által szervezett tanulmányi utak – szatmári, Békés megyei – összegzéseként megállapítható, hogy nagyon sok jó ötlet, tanács, kezdeményezés született a kulturális turizmus területén, amelyet mind két fél a jövőben a  további együttműködésekben kíván kamatoztatni.

 

Szaitz Éva

 

 

 
2007. november 21, szerda 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.