Kedd, 2021. Október 26.Dömötör napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1931
Szakonyi Károly író születése

 
 

  Kitekintő: Rock után elektronikus tánczene és etno

Míg a pénteki nap elsősorban a rockzenéről szólt a Hegyalja Fesztiválon, addig a szombati záróprogramok a modernebb elektronikus tánczenék jegyében, illetve az etno jegyében telnek, kiváló hazai, és határon túli magyar fellépőkkel. A brit rock and roll legenda, a Motörhead koncertje fergeteges sikernek bizonyult, s ugyanezt várják a szervezők a szombati fő produkciótól, a Freestylers koncertjétől is. 

A főként botrányairól híres Motörhead tagjai igazi úriembernek bizonyultak Tokajban, akik maradandó élményekkel repültek vissza a szigetországba. A mértéktelen whiskey-fogyasztásáról is ismert zenekar tagjai ezúttal nem a tömény alkoholt választották, hanem a hegy levét, azaz tokaji bort kóstoltak, mely olyannyira megnyerte tetszésüket, hogy nagyobb tételben, otthonra is vásároltak belőle. Ugyancsak sikert aratott egy másik hungarikum, az alföldi marhapörkölt, mellyel ugyancsak a szervezők kedveskedtek a nagyszínpad sztárjainak: Lemmy Kilmister és csapata jó étvággyal fogyasztotta el a vendéglátók által feltálalt bográcsost.

Szombaton este a Freestylers nagyszínpadi koncertje mellett tovább hat zenei helyszínen hajnalig tartó produkciók örvendeztetik meg a Hegyalja Fesztivál több tízezres közönségét, akiket természetesen nem csak koncertekre várnak, hanem számos kulturális, civil és sportprogramra is. Úgy tűnik, az égiek is a fesztiválozókkal vannak, hiszen, leszámítva a szerdai szélvihart és egy nagyon kis péntek esti esőt, egyelőre kiváló idő jellemzi az eseményt.

A zárónap további fellépői a teljesség igénye nélkül: Dub Pistols, Freq Nasty, Mick Wills, a hazaiak közül az Emil Rulez, a Quimby,  valamint a már említett határon túli magyar fiatalok alkotta zenekarok: az erdélyi és budapesti tagokból álló Tündérground és a vajdasági Panics.

 

 
2006. július 15, szombat 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.