Hétfő, 2021. Október 25.Blanka, Bianka napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1825
1825-ben e napon született Ifj. Johann Strauss, a keringőkirály

 
 

  Pályázat: Karácsony Sándor emlékére

"Karácsony Sándor emlékére" szakalapítvány

Célja: a helyi hagyományok feltárását és a hagyományokon alapuló művelődési igények kielégítését megvalósító kulturális közösségek, egyesületek támogatása.

Pályázhatnak: a helyi hagyományokra épülő, újjászerveződő közösségek, egyesületek, alkotóműhelyek, amelyek tevékenységüket az adott település vagy lakóterület kulturális igényeinek kielégítése érdekében végzik.A 2005. évi pályázatokban azokat a programokat támogatjuk, amelyek:

- az adott település hagyományait dolgozzák fel és mutatják be kiadványokban, kiállításokon,

- bemutatják azokat a személyiségeket, közösségeket, civil szervezeteket, intézményeket, akik vagy amelyek a régebbi vagy a közelebbi múltban tevékenységükkel sokat tettek a település kultúrájáért, művelődéséért,

- azokat a kezdeményezéseket, amelyek a hagyományokat beépítik a települések mai életébe.

Az alapítvány nem támogat egyéni pályázatokat, iskolai csoportokat, önkormányzati iskolákat és művelődési intézmények által szervezett programokat. Nem támogatunk fesztiválokat, külföldi utakat, eszközbeszerzéseket és nagy értékű beruházásokat.

 

A pályázat feltételei: a pályázatokat csak pályázati űrlapon lehet beküldeni, amelyet 2 példányban, hiánytalanul kitöltve kell eljuttatni az alapítványhoz. Az adatlap mellett legfeljebb 2 oldalnyi terjedelemben írják le a csoport helyzetét, működésének jellegét és eddigi tevékenységüket.

A pályázatnak tartalmaznia kell a támogatandó tevékenység részletes leírását, a megvalósításban résztvevők és a programokba bevontak körét és a felhasználásra vonatkozó tételes költségvetést. A költségvetésben tüntessék fel a más forrásból kapott vagy igényelt támogatást és a saját hozzájárulást.

Egy pályázatra 30-150 ezer forint támogatás igényelhető. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2005. március 18.

 

Általános pályázati feltételek valamennyi szakalapítvány felhívásához

Pályázatot csak alapítványi pályázati űrlapon, a szükséges mellékletekkel kiegészítve fogadunk el. Az űrlapok fénymásolhatók - a "Kollégiumokért" szakalapítványét kivéve - egységesek, minden szakalapítványi pályázathoz felhasználhatók, fénymásolhatók. Egyéni űrlapot kell kitölteni ha egy, kollektívet ha egynél több személy, csoport, intézmény pályázik. Pályázati űrlap igényelhető személyesen a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány titkárságán, vagy a recepción (Professzorok Háza 1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21.), illetve postai úton nagyalakú, (A4-es) felbélyegzett válaszboríték küldésével. A felhívásokat az INTERNETEN www.prof.iif.hu/prc alatt is közzétesszük, ahonnan a szükséges pályázati űrlapok is letölthetők.

A teljes pályázati anyagot - beleértve az olvashatóan kitöltött, aláírt űrlapot is - 2 példányban, külön-külön összetűzve kell benyújtani; postai úton, vagy személyesen a titkárságon, legkésőbb a beadási határidő napján. Az űrlap jobb felső sarkába be kell írni a megpályázott szakalapítvány nevét. Amennyiben a formális feltételek nem teljesülnek, a pályázat automatikusan kizáródik. Pályázati anyagok megőrzése, illetve visszaadása nem áll módunkban. Pályázatot, vagy annak utólagos kiegészítését a határidő lejárta után nem fogadunk el. A korábban már támogatásban részesített pályázók újabb pályázatot csak akkor nyújthatnak be, ha elszámolási (beszámolási) kötelezettségüknek eleget tettek. A fentiekkel kapcsolatban érdeklődni lehet az alapítvány titkárságán személyesen, vagy a 343-3913, 343-9706 számú telefonon hétfőtől csütörtökig 10-15 óráig, pénteken 10-12 óráig.

 

 
2005. február 3, csütörtök 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.